De situatie.

De bewoners waren niet blij met de huidige leefsituatie op de begane grond. Tijdens het koken keek de vrouw des huizes tegen een blinde muur, terwijl er openslaande deuren en ramen met zicht de geweldige tuin aanwezig waren.

Ruimtes

  • Woonkamer
  • Keuken
  • Eetkamer

Realisatie

  • Moodboard
  • Verlichtingsplan
  • Plattegrond
  • Raambekleding

MoodboardWoonkamerWaskemeer
Armaturen Waskemeer

In In de woonkamer werd te weinig geleefd: het was er erg donker en er stond geen lekkere bank om de avond relaxed op door te brengen. De donkere balken aan het plafond kwamen teveel naar beneden, waardoor zowel de woonkamer als de eetkamer/ keuken kleiner leken dan dat ze in feite waren. Het oppervlak in de keuken leende zich uitstekend voor gebruik als woonkeuken/ eetkamer en vanaf de eettafel zou je de tuin in moeten kijken: het prachtige zicht op de enorme tuin werd niet benut. 

Kortom: tijd voor een grondige aanpak van de benedenverdieping!

Buro Binnenhuis verzorgde een aantal opties voor de verbouwing inclusief plattegronden, een kleurenplan, moodboards, advies over de raambekleding en verlichting, advies voor aanschaf van de keuken en tips voor het inrichten.  

De wens was een gezellige woning in landelijke stijl, maar vooral niet te truttig. Het sfeervolle balkenplafond bracht enorm veel gezelligheid in de ruimtes, maar moest minder opvallend worden. De balken zijn white wash gemaakt en het plafond leek hierdoor een stuk hoger te zijn. Verder is het behang met strepen vervangen en zijn de muren allemaal wit geverfd. Veel meer licht en dus ruimte in de woonkamer. Er is een nieuwe keuken geplaatst, met een kookeiland. Waar er eerder geen zicht was op de rest van de ruimtes en ook niet op de tuin, tijdens het koken, is dat nu wel het geval. 

Materialen Waskemeer
Moodboard Woonkamer Waskemeer

Het resultaat