De situatie.

Geen warmte, te weinig gezelligheid. Althans, voor de vrouwelijke bewoonster. Haar wederhelft vindt het allemaal wel prima: Een mooie strakke bank, veel leer en metaal. Gebruik van wit en grijs, geen hout en geen kleur. Er hangt nog niks aan de muur en er zijn verder ook weinig accessoires te vinden. Hoe maak je een woon- en eetkamer met een paar kleine toevoegingen en veranderingen gezellig?

Ruimtes:

  • Woonkamer
  • Eetkamer

Realisatie:

  • Moodboard
  • Stylingadvies

Om beide bewoners tevreden te houden, moet er een compromis gevonden worden tussen beide woonstijlen. Aan de strakke basis worden een aantal elementen toegevoegd: een muurtje wordt geverfd, tafels van glas en metaal worden vervangen voor hout en er worden accessoires aan en tegen de muur toegevoegd. Erg handig als gaten in de muur ongewenst zijn: het pronkrek. Met ruimte voor foto's, leuke kaarten of waardevolle souvenirs.

Een vloerkleed voor de bank maakt de vloer een stuk minder leeg en steriel, hetzelfde geldt voor gordijnen voor de ramen. Dit effect kan overigens ook bereikt worden met sierbanen aan beide kanten, stuk goedkoper, maar bedenk wel dat ze dan niet dicht kunnen. Een mooie eyecatcher boven de bank doet het ook altijd goed.