De situatie.

Het betreft een imposant hotel op een prachtige locatie aan de rand van de stad Groningen. Bij binnenkomst valt de enorme ruime en lichte hal meteen op en creëert de open vide-constructie een nog ruimtelijker gevoel. Het restaurant, de bar, de lobby boven en de verschillende vergaderzalen bieden enorm veel mogelijkheden en zijn geschikt voor vergaderingen, borrels, workshops, congressen, feesten en partijen, maar ook gewoon voor een kop koffie of een zakelijke lunch of diner.

Toch is er in de diverse ruimtes geen optimale sfeer en gevoel van warmte bereikt en zou het hotel meer eigen identiteit en geborgenheid kunnen uitstralen, met behoud van de prachtige lichtinval en open ruimtes.

Ruimtes:

  • Ontvangst/hal
  • Leesruimte
  • Vergaderzalen
  • Restaurant

Realisatie:

  • Moodboards
  • Visie & analyse
  • Kleurenplan
  • Materialenplan

Moodboard Hotel

Bij binnenkomst valt meteen op dat de ontvangstruimte qua kleur erg donker uitstraalt. Zwart en donkergrijs voeren de boventoon in deze ruimte, er kan meer gebruik gemaakt worden van warme kleuren en materialen, sfeerverlichting en leeslampen. De schuine glaswand leent zich uitstekend voor het ophangen van kunstobjecten en/of lampen. Het restaurant ziet er smaakvol uit, maar ook het restaurant zou nog meer uitnodigen tot bezoek met behulp van drempelverlagende gezelligheid. Het ontbijtbuffet dat tijdens het diner zichtbaar is, zou mooi weggewerkt kunnen worden.

De lobby boven geeft prachtig zicht op de ingang en de ontvangstruimte beneden. Maar daar is de bar aan een opknapbeurt of (beter nog) vervanging toe. De schilderijen zijn prachtig en uitermate geschikt voor de ruimte. Het auditorium zou met een paar simpele aanpassingen een eigentijdse, hippere uitstraling kunnen krijgen. Voor de overige vergaderzalen geldt in principe hetzelfde: een likje verf op de muur dat past binnen een compleet doorgevoerd kleurenplan doet al wonderen.

'Groningen meets Art in een warme, sfeervolle metropolistische omgeving die verweven is met de natuur '


Met het huidige interieur als uitgangspunt kan er meer sfeer, warmte en identiteit gegeven worden aan dit hotel. De basis in de hal, die vooral zwart en grijs is, kan worden uitgebreid met kleuren vanille, caramel, bruin en lichtere tinten grijs. Levendigheid en kleur kan ook d.m.v. kunst goed gei�ntegreerd worden in het geheel. Het maakt hierbij niet uit of het om moderne kunst gaat of antiek, de combinatie van oud en nieuwe objecten en elementen houdt het geheel spannend.

De materialen die gebruikt kunnen worden varieren van hoogglans wit en zwart kunststof tot bruinkleurig leer en katoenen. Houten meubels passen perfect binnen het plan en geven meer warmte aan een ruimte.
 

De armaturen kunnen koper of chromen metalen bevatten. Naar wens en in lijn met de stijlen in de verschillende ruimtes kunnen er kunstobjecten en schilderijen toegevoegd worden.
In principe kunnen de ruimtes vanuit dit plan op verschillende manieren ingericht worden, strakker of juist wat meer nostalgie in de ruimte. Er zal goed gekeken moeten worden naar de rol van kunst in de betreffende ruimte en het effect dat kleuren op elkaar hebben. In ruimtes waar veel met moderne, abstracte en kleurrijke schilderijen gewerkt wordt moet de basis rustig gehouden worden.