De situatie.

Buro Binnenhuis helpt in op dracht van Dagblad van het Noorden een lezer met een woonprobleem. Dit keer in Drogeham, waar we worden ontvangen in een prachtig nieuwbouwhuis met de perfecte hal: mooie plavuizenvloer, de muren strak in de verf en enorm veel ruimte. Maar toch lukt het de bewoners niet om een warme entree tot hun huis te bieden.


Warm welkom in knusse hal

De gang is het visitekaartje van het huis. Het is de plek waar je een eerste indruk van de woning krijgt. Tegen de kale witte muur is een bankje geplaatst waar je je schoenen aan en uit kunt trekken, met een winterwarm schapenvacht eronder. Een oude koffer zorgt voor nostalgie en opbergruimte, net als de oude paraplubak. Het geheel wordt aangekleed met aquablauwe accessoires, omdat er weinig kleur te vinden is in de hal.

Op de muur hangen oude foto's van het dorp Drogeham, waar de bewoners geboren en getogen zijn. De spiegel zorgt voor een ruimtelijk effect en is ook erg handig: vanaf de trap kijk je direct de woonkamer in en voordat je naar buiten loopt check je nog even je haar en kleding. Met manden en bakken zorg je ervoor dat alle handschoenen, sjaals en mutsen uit het zicht liggen. Qua verlichting is het in een hal het beste om de zijwanden aan te lichten, hiermee accentueer je de breedte van de hal.

Bekijk hier het artikel in Dagblad van het Noorden