Rondslenteren in de Oude Kijk in 't Jatstraat

26 sep 2014

Rondslenteren in de Oude Kijk in 't Jatstraat

Onlangs nog in de Oude Kijk in 't Jastraat in Groningen geweest? Echt even doen, hoor. Het bruist in de Oude Kijk. Je vindt er veel gezellige bedrijvigheid door bijzondere winkeltjes en fijne nieuwe horeca. En wat ik zelf dan ook wel erg prettig vind, ook nog eens leuk ingericht. Kijk, daar worden we blij van! Speciaal voor jullie een kleine selectie van de leukste hospots in deze straat, zodat je gegarandeerd een paar uurtjes kunt rondslenteren.
 

Wat dacht je van Black & Bloom? Gerben Engelkes behandelt koffie als wetenschap, experimenteert erop los met topkoffie's en dat proef je! 'De smaak moet gewoon top zijn, hoe je de koffie dan zet dat maakt niet uit.' Gerben bestierde eerder al twee vestigingen van Coffee United, maar besliste dat het anders moest en dat hij vrijer wilde zijn in zijn keuze voor leveranciers en manier van koffie bereiden. In 2013 werd Black & Bloom door de Esquire uitgeroepen tot de 3e 'beste nieuwe koffiebar'. Door de gemoedelijke, huiskamerachtige sfeer voel je je eigenlijk meteen thuis.

Alle homemade zoetigheden voor erbij zijn ook aan te raden!

Black & Bloom

Na je koffietje bij Black en Bloom, kun je door naar vintagewinkel Nelzer. Eigenaresse Nelske verhuisde onlangs met haar winkeltje van Eelde naar Groningen. Je vindt bij haar vintage kleding en dito meubels, curiosa, kunst & fotografie. Wat ook een aanrader is: een fotosessie in vintagekleding!

Mocht je het passen van vintagekleding nog niet zat zijn, bij April kun je ook je hart ophalen. Voor een prikkie scoor je hier tweedehands designerkleding.

 

Voor meer interieuraankopen hop je door naar De Compaen. Dit is een kek winkeltje vol met hoogwaardig tweedehands design. De collectie bestaat uit design van grote nationale en internationale namen, maar ook prachtige ontwerpen van minder grote faam. Je vindt er o.a. Gispen en Eames en Scandinavisch hout van Moller en Wegner.

De Compaen

Shoppen maakt hongerig. Erg fijn dat er sinds kort weer een paar leuke eetadresjes bij zijn in de Oude Kijk. Eén van mijn persoonlijke favorieten is De Soepwinkel. Ik ben een doorgewinterde soepliefhebber en zeker de herfst is wat mij betreft het soepseizoen bij uitstek.

 

De Soepwinkel biedt je elke dag vier verschillende soorten, zoveel mogelijk biologische, soep in een wisselend aanbod. Huisgemaakt, in alle kleuren. Van Hollands tot exotisch. Alleen de geur lokt je al naar binnen in dit knusse zaakje. Er is ook soep af te halen trouwens.

Sinds begin september is Groningen een healthy lunchplek rijker! Bij Feel Good houden ze van puur en écht eten, uit de natuur. Dus geen chemische toevoegingen in de vorm van E-nummers en geraffineerde suiker. Maar pure producten, zoals onbespoten groenten en fruit, vis, kip, noten, zaden en granen. Voeding waar je lijf blij van wordt.

En waar ik met smart op zit te wachten is de opening van Club Sandwich! Wie door het raam al een glimp heeft opgevangen van het fijne interieur, weet dat het wat belooft te worden. Wat je kunt verwachten: een hippe uitstraling met een betonnen bar en jaren '50 Friso Kramer tekenkrukken. Plus een gevulde boekenkast! Dat kan niet anders dan een succes worden. Nu is het alleen nog even afwachten hoe de kaart smaakt.

Ennuh, er zijn nog meer leuke winkeltjes die de moeite waard zijn en vergeet de kunst en chocolade van Mijn PS. niet. Veel slenterplezier!