In de etalage van Linde Huis

03 mei 2013

In de etalage van Linde Huis.

Ha! Alweer een onderscheidende woonwinkel ontdekt in Groningen! We nemen een kijkje in de etalage van Linde Huis. Vanaf dit voorjaar te vinden aan de Westerkade, in een oud kaaspakhuis, in de binnenstad. Fris, fruitig en ondernemend is ze: Linde Frieling. Net 26 geworden en nu al eigenaresse van dit mooie concept. Een 'gemixte stijlen woonshop' waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en waar de meubels en accesoires niet in één stijl te vangen zijn. Oude kasten uit heel Europa krijgen een tweede leven en Linde werkt samen met jonge kunstenaars. 

Linde vertelt hoe het idee ontstaan is: 'Ik woon al een tijdje in Groningen en ik miste een winkel die verschillende stijlen met elkaar mixt. Mijn droom was een woonwinkel op te richten en steeds meer groeide het idee om nieuwe spullen uit Scandinavië (Bloomingville en House Doctor) te mixen met mooie meubels met een verhaal. Ik zoek naar opgeknapte meubels of meubels die nog in goede staat zijn uit Frankrijk en België. 

Daarnaast vind ik het leuk om jonge ontwerpers te stimuleren en heb ik nu op dit moment bijvoorbeeld een expositie van zeefdrukken van Rommie Schilstra in de winkel. Dit zijn mooie grafische zeefdrukken in prachtige kleuren. Voor Groningen en omstreken is het uniek dat er een mix is van verschillende stijlen en oude en nieuwe artikelen.'

Linde is blij dat het eindelijk lente is. 'In het pand waar ik in zit is geen verwarming dus ik heb pas sinds twee weken mijn thermoshirt en voetverwarmers uitgedaan. Voor die tijd was het echt freezing koud! Het voordeel daarvan was dat de bloemen die ik heb gekregen van familie en vrienden voor de opening bijna ander halve maand goed zijn gebleven.'

Korting

Voor alle Buro Binnenhuis volgers is er vanaf vandaag twee weken lang een aanbieding op Linde Huis lampen! 10% Korting op hanglampen, muurlampen, kroonluchters en vloerlampen.

In de collectie zitten o.a. indstriële lampen van House Doctor en de bekende Bloomingville lampen met een retro-achtige uitstraling. Check voor meer informatie en producten de Linde Huis Facebookpagina.

De kasten zijn ook helemaal geweldig overigens.