In de etalage van Den Tegelaer

27 jun 2013

In de etalage van Den Tegelaer

Wie binnenstapt bij Den Tegelaer in Oostwold, vlakbij Leek, waant zich een kind in een snoepwinkel. Niet om te snoepen, we zijn tenslotte volwassen en worden blij van andere dingen. Mooie spullen bijvoorbeeld, je vergapen aan kleuren en printjes. Den Tegelaer verkoopt tegels, dat had je vast al bedacht. Een winkel própvol met Marokkaanse, Portugese, Spaanse en antieke .. Groen, okergeel, grijsblauw. De gekste patronen. Maar ook neutrale tinten, iets minder heftige printjes, prachtige vloeren in maar één fel kleurtje. Tegels voor terras, muur of trap. Het kan allemaal. Laat je eens inspireren.

Wilma Gasperz runt Den Tegelaer met haar man Jerijma Gasperz, al sinds 1993. Ze vertelt waar haar zaak voor staat: 'We zijn een winkel in bijzondere tegels en handwerk en verkopen hoofdzakelijk patroonvloeren. We hebben een groot en breed assortiment in tegels en kunnen eigenlijk elke wens van onze klant werkelijkheid laten worden. Elke klant slaagt hier, maar ambachtelijk handwerk, degelijkheid en schoonheid staat voorop. Dat betekent dat onze klanten soms wat geduld nodig hebben, want een woonkamervloer smijten we er nou eenmaal niet in twee dagen in. Dit kan wel eens teleurstellingen veroorzaken. Wat ik het allerleukste vind aan het werk wat we doen zijn de reacties na het leggen van de vloer. We krijgen regelmatig te horen dat mensen zo blij worden van onze vloeren, omdat ze zonnig en vrolijk zijn.'  

Denk bij het gebruik van tegels ook eens aan een ander doel dan de vloer. Het buitenterras kan bijvoorbeeld ook een geweldige mediterrane sfeer krijgen met een leuke print en een zonnige kleur. Verder doen de toffe tegels het ook heel erg goed op muren. Maak de saaie witte keuken wat gewaagder door een eigen ontwerp voor de achterwand te maken. Of plak eens een paar tegels op je terrastafel of op je schouw. Bij elke stijl is een passend ontwerp te vinden. Heb je zelf geen idee wat je zou willen? Speur dan eens wat rond voor inspiratie of laat je vrijblijvend voorlichten bij Den Tegelaer.

Zie jij zo'n leuke tegelvloer, -wand of andere creatie wel zitten? Dan heb je geluk! Als je naar Den Tegelaer gaat en even aan dit artikel refereert, dan krijg je 15% korting! Haal de zon in huis!

De actie loopt in juli, augustus en september.

NB De foto's dienen ter inspiratie, niet alle getoonde merken en patronen worden door Den Tegelaer verkocht. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Wilma of Jerijma, of hier de brochures downloaden.