Projecten van Buro Binnenhuis in de media

Met enige regelmaat verschijnen er projecten van Buro Binnenhuis in de media. Ik verzorg onder andere de productie (fotografie, styling en interviews) van reportages in lifestyle- en woonbladen, samen met fotograaf Hans Mossel. Hieronder een overzicht van enkele magazines en kranten. In Nederland werken we voornamelijk veel voor VT Wonen, Ariadne at Home, Stijlvol wonen en Flair. Wereldwijd worden onze producties ook in magazines gepubliceerd. Vanwege de grote hoeveelheid publicaties is deze pagina niet up to date, maar is dit slechts een greep uit de publicaties van de afgelopen tijd.


Binnenkijker 'Nieuw in een ruig jasje' - vtwonen

Styliste Marieke Rusticus en haar gezin wonen in een vrij nieuwe woning aan de rand van Zwolle. Naast het adviseren van haar klanten is Marieke verslaafd aan stylen in haar eigen stulpje en regelmatig verkassen er accessoires en doen er nieuwe hun intrede. Stoer, industrieel en fris zijn de woorden die de sfeer in dit huis duiden. Doorleefde materialen en zwart-wit foto's geven een ruig vleugje aan dit nieuwe huis. Een prachtig praktijkvoorbeeld van een nieuwbouwwoning mét sfeer. Het kan echt.

Bekijk hier de binnenkijker

Binnenkijker 'Thuis in de kerk' - Flair

Jeroen en Dianne wonen met hun twee zoons Max en Hugo in een verbouwde kerk in Onnen. Architecte Dianne van Flim Architecten en haar man grepen de kans om de oude Koepelkerk te kopen met beide handen aan. Ze werden verliefd op het pand en zagen direct de mogelijkheid om wonen en werken te combineren in God' s huis. Een duurzaam en energiezuinige woning met een bijzonder ontwerp is het resultaat: een pand dat ze past als een jas.

Bekijk hier de reportage

Binnenkijker 'Pretty in Pink' - Ariadne at Home brocantespecial

Het huis van Fred en Ria Klei verscheen in het najaar van 2014 in de brocantebijlage van Ariadne at Home. Dit is één van de specials die de At Home jaarlijks uitbrengt, altijd een goed gelezen editie. Fred en Ria wonen in het kleinste brocantemuseum van Nederland, zo zou je het wel kunnen stellen. Roze en wit email komt veelvuldig terug. Ria verzamelt, verkoopt en wisselt wat af, Fred gaat regelmatig op zijn mountainbike op pad om de Marktplaatsaankopen op te halen.

Bekijk hier het artikel in Ariadne at Home

Ziel in je interieur - reportage voor Margriet More

Voor de woonbijlage van Margriet More ben ik samen met interieurontwerper Bart Vos en filosofe Stine Jensen geïnterviewd door Little Birdie over het thema 'Ziel creëren in je huis'. Zielloze huizen bestaan naar mijn idee niet, zolang je maar aandacht besteed aan het inrichten ervan. Maar hoe zorg je er nou voor dat je huis bij je past en dat jij je er lekker voelt? De fotografie bij dit artikel is gedaan door Brenda van Leeuwen en de styling door Esther de Munnik. Bekijk hier het drieluik en ontdek hoe jij ziel krijgt in je huis!

Binnenkijker Museumhuis Kunstpaviljoen - Villa d'Arte

Job en Jannie maakten hun droom waar. Volgens het koppel hoort kunst niet op een sokkel te staan, maar is het gemaakt om te gebruiken. Dus creëerden zij hun eigen collectie in dit bijzondere pand en wonen zij tussen hun eigen kunstobjecten. Van buiten oogt het museumhuis als een vierkant, opgetrokken uit paarsrode baksteen. Twintig meter lang, twintig meter breed, vier meter hoog. Een kaarsrecht pad, twee grasvelden ter weerszijden, lila deuren die het oog naar binnen trekken. En het is open voor publiek! Meer informatie vind je hier.

Bekijk hier het artikel in Villa d'Arte

Interieurfotografie - binnenkijker 'Mix & Match'

Jos en Lisa wonen met hun twee kindjes in het wonderschone Woltersum, ten noorden van de stad Groningen. Stad verruilden zij voor een klein boerderijtje die ze eigenhandig verbouwden en compleet maakten met een prachtige veranda, uitkijkend op de verstrekkende landerijen. Het interieur heeft Lisa bij elkaar gemarktplaatst, het is een geweldige mix van oud, nieuw, design en zelfgemaakt. Gewaagde kleuren, oud hout en bijzondere eyecatchers voeren de boventoon.

Bekijk hier het artikel in de Flair

Binnenkijker 'Huisje Boompje Feestje' - vtwonen

Het eerste stulpje van Sander en Linde in de binnenstad van Groningen. Begin twintig waren de bewoners toen ze dit huis kochten. Vijf jaar later zijn ze nog steeds dolgelukkig; in de liefde én met hun huis. Linde bestiert een pop-up interieurwinkel in hartje centrum, genaamd Linde Huis. Haar winkel presenteert een combinatie van oude meubels uit Frankrijk en België met Scandinavische woonmerken.

Meer foto's vind je ook op de website van VT Wonen. Styling Sabine Burkunk, fotografie Hans Mossel.

Bekijk hier de fotografie + interview van Linde's huis

Binnenkijker 'Een reis rond de wereld' - vtwonen

Een reis rond de wereld. In het huis van Menne, een bovenwoning in De Pijp in Amsterdam, kom je ogen tekort. Het staat vol opmerkelijke souvenirs die hij mee nam uit o.a. Bolivia, Brazilië, Zuid-Afrika en Argentinië. Een huis vol verhalen en mooie herinneringen. Menne is arts, maar is daarnaast zeer creatief en menig vrouw kan jaloers zijn op zijn gevoel voor smaak en stijl.

Meer beeldmateriaal vind je ook op de website van VT Wonen.

Bekijk hier de reportage in de VT Wonen

Binnenkijker 'Meubelmakers droomhuis' - Landleven

Parttime meubelmaker én fysiotherapeut Hylke woont met zijn vriendin Lara, tijdens de reportage hoogzwanger, en kersverse dochter Sele in dit prachtige verbouwde huis in Tynaarlo. Hylke bouwde bijna alles zelf van hout: de deuren, stoelen, tafels en de ombouw voor de keuken. Het geeft een bijzondere Scandinavische sfeer in huis. Hylke's handgemaakte meubels zijn ook erg speciaal: hij gebruikt hiervoor zelf gesprokkeld lokaal hout en er komt vaak geen lijm en spijkers aan te pas.

Bekijk hier de interieurreportage

Binnenkijken in 'De Weem van Groot-Wetsinge' - Noorderland

Jaap en Wilma bewonen een Middeleeuwse pastorie, ook wel een weem genoemd, gelegen op een Groningse wierde.  De verhoogde wierde geeft uitzicht over het Reitdiepgebied in het uitgestrekte Hogeland, waar dit 13e-eeuwse pand ligt. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de verschillende stijlkamers en het voorhuis is te huur voor gelegenheden, waarvoor dochter Wendelin het Bourgondische gedeelte op zich neemt. Met recht een heel bijzonder pand dit, fijn om dit te mogen vastleggen.

Kijk voor meer informatie op www.tsael.nl

Bekijk hier de publicatie

Interieurfotografie 'Binnenkijken in brandweerkazerne' - Landleven

Een bijzonder familiehuis op het Drentse platteland: Henk en Petra wonen met hun twee dochters in een verbouwde brandweerkazerne, in het kleine dorpje Peest. Van de bizarre geschiedenis van het pand is binnen weinig meer te zien, het is een fijne plek met veel licht en ruimte. Waar nu de keukentafel staat, stond in de oorlog een brandweerwagen.

 

Bekijk hier de publicatie

Binnenkijker 'House of fun' - Home Beautiful Australia

Het huis van styliste Anne-marie Frazer en interieurbouwer Klaas-Jan verscheen, naast Duitsland en Noorwegen, ook in Australië. Het magazine Home Beautiful wijdde een item aan kleur en stijl, waar dit kleurrijke stulpje natuurlijk perfect tussen paste. Anne-marie is een pro en dat zie je! Ze laat geen gekkigheidje onbenut en kwast en pleistert werkelijk alles wat er in haar buurt komt. KJ zorgt dat al haar droomwensen uitkomen: zij vraagt, hij bouwt. Een goed huwelijk dus! Ook in business.

Styling en tekst door Sabine Burkunk, fotografie Hans Mossel

Bekijk hier de hele reportage

Binnenkijker 'Warm en modern wonen in Drenthe' - Stijlvol Wonen

Tijdens een tochtje op de racefiets, zo'n twaalf jaar geleden, spotte Thorsten een prachtige boerderij. Het voldeed aan zijn wensen: gelegen op een briljante locatie en er waren mogelijkheden om deze boerderij compleet naar eigen inzicht te verbouwen. Het enige probleem: zijn vrouw Nannette zag het hele plan niet zitten. Anno 2014 wonen ze er nog steeds, in dit warme stijlvolle huis.

Tekst en styling Sabine Burkunk/ Fotografie Hans Mossel

Bekijk hier deze interieurreportage

Binnenkijker 'It's fresh, fresh ... Exciting!' - 20 Private Wohnträume

In de editie van mei/ juni van het Duitse magazine 20 Private Wohnträume verschenen drie producties van onze hand. De eerste is het huis van Linde Frieling van woonwinkel Linde Huis in Groningen. Linde woont samen met haar vriend Sander en kat Siep in een jaren '30 woning in de binnenstad. Door het runnen van haar eigen shop is ze dagelijks bezig met de nieuwste woontrends. Het stijltje van Linde is een mix van Scandinavische merken, geometrische vormen en oude meubels uit Frankrijk en België. In elke ruimte vinden we een subtiel tintje groen, waardoor dit huis lekker fris oogt. Verschijnt nog in VT Wonen, dus slechts een preview!

Binnenkijker 'Verrückt verkitscht' - 20 Private Wohnträume

In de editie van mei/juni van het Duitse magazine 20 Private Wohnträume verschenen drie reportages van onze hand. Het huis van Menne in Amsterdam is hier eentje van. Deze creatieve dokter heeft van zijn bovenwoning in de Amsterdamse Pijp een uniek optrekje gemaakt. In zijn woonkamer staat een grote badkuip, waar hij elke zaterdag baddert met een krantje. Tijdens zijn reizen heeft hij veel spullen verzameld en tevens is hij fervent rommelmarktganger en ook de IJ-hallen worden regelmatig afgestruind. Op zoek naar kleurrijke, gekke items.
Verschijnt nog in VT Wonen, dus slechts een preview!

 

 

Binnenkijker 'Wenn Träume fliegen lernen' - 20 Private Wohnträume

In de editie mei/juni van het Duitse magazine 20 Private Wohnträume verschenen er drie reportages van onze hand, waaronder mijn eigen huis. Het thema van het artikel is 'ziel geven aan je nieuwbouwwoning'. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis moet je uiteindelijk op een bepaald vlak concessies doen. Een nieuwbouwhuis is nou eenmaal geen karakteristieke boerderij. Maar hoe maak je die plek nou tóch eigen? Met een neutrale, strakke basis van wit en pasteltinten, gecombineerd met wat gewaagde tinten kom je een aardig eindje.

Tekst en styling Sabine Burkunk/ Fotografie Hans Mossel

Binnenkijker 'Huis vol vintage' - Flair

Webshopeigenaresse en interieurblogster Annemarie Poorter stapt elke morgen op haar bakfiets om in de Groningse kringloopwinkels haar collectie accessoires bij elkaar te sprokkelen. Zowel zakelijk als privé is de voorliefde voor tweedehands retrospullen duidelijk zichtbaar. Dit huis is 100% vintage en verscheen in de Flair.
De foto's zijn van Hans Mossel.

Bekijk hier de interieurreportage

Interieurreportage 'Overwinteren tussen de Groningse landerijen' - Landelijk Wonen

Deze authentieke jaren 20 woning ligt verscholen tussen landerijen, waar tijdens een winterbezoek de sereniteit van de omgeving je volledig in beslag neemt. Buiten zie je groepen grazende reeën en hoor je kleine geluiden die gedempt over de sneeuw gedragen worden. Gecombineerd met de juiste mix van stijlen in het interieur maakt dit alles van het huis een heel bijzonder plekje. Tekst en styling: Sabine Burkunk, fotografie Hans Mossel.

Bekijk hier het artikel in Landelijk Wonen

Interieurreportage 'Het anders-dan-anders nieuwbouwhuis van Jurriaan, Sabine, Vic en Faas' - vtwonen

Een bijzondere reportage voor mij! Binnenkijken in onze anders-dan-anders nieuwbouwwoning, met foto's van mijn gezin en ons huis. We ruilden ons appartement in hartje Stad in voor een zelfgebouwd huis onder de rook van Groningen, in het Drentse Eelderwolde. Hoe je vanuit een verlangen naar authentiek wonen uiteindelijk tóch blij kunt worden van een nieuw huis. De styling heb ik uiteraard zelf gedaan en de foto's zijn weer van Hans.

 

Bekijk hier mijn eigen huis in VT Wonen

Interieurreportage 'Gouden duo' - 101 Woonideeën

In het decembernummer van het magazine 101 Woonideeën is de reportage bij Anne-Marie en Klaas-Jan in Haren geplaatst. Geen klus te gek voor deze interieurbouwer en styliste: ze pakten hun hele huis eigenhandig aan. Ze bouwden zelf hun keuken, maakten een hoogslaper van oude deuren en het huis is tot in detail, op zeer creatieve manier, afgemaakt. Van kitch tot kringloop, maar alles met smaak.

Bekijk hier de hele reportage

Interieurreportage 'Oldambtster graanschuur als thuis' - Landleven

Kunstenaar Diederik Storms creëerde voor zijn gezin en zichzelf een bijzondere woon- en werkplek in een oude graanschuur in Bellingwolde. Alles onder één dak, middenin het rustgevende Groninger land. Rust en ruimte geven hem inspiratie. Productie, styling en teksten door Buro Binnenhuis/ Sabine Burkunk. Fotografie door Hans Mossel. 

Bekijk hier de reportage

Interieurreportage 'Paradijselijk buitenkansje' - Noorderland

In de zomer van 2013 verscheen de prachtige Japanse theetuin van theatermaker Fokko Jelsma in Noorderland. Fokko bouwde eigenhandig een prachtig tuinhuis van resthout en creëerde voor zichzelf een paradijselijke stilteplek, compleet in Japanse stijl, net buiten de hectiek van de binnenstad van Groningen. Een oase van rust, om te onthaasten en inspiratie op te doen. Bekijk hier de publicatie, een samenwerking met Hans Mossel Fotografie. 

Bekijk hier de publicatie

Interieurreportage 'Ab auf den Dachboden' - 20 Private Wohnträume

In de zomer van 2013 is in het Duitse magazine 20 Private Wohnträume het huis van Markwin en Marieke uit Groningen verschenen. De titel 'Ab auf den Dachboden' betekent 'Op zolder' en verwijst naar de mooie vondsten die Marieke vaak doet op de zolder van haar moeder. 

Bekijk hier alle pagina's

Interieurreportage 'Wonen in een mini-brocantemuseum' - Landelijk Wonen mei/juni

Fred en Ria Klei wonen in een romantisch huisje in mooi Drenthe. Het heeft een knusse, boerderijachtige sfeer waar geen hoek onbenut is gelaten, het hele huis staat vol met roze en witte accessoires. Van antieke poppen tot roze emaille kannen, van oude balletschoentjes tot een antieke naaidoos. Ria is verzot op het inrichten van haar huis en dat is te zien. Een waar brocantemuseum met een oppervlakte van slechts 65m2. Fotografie door Hans Mossel, productie, tekst en styling door Sabine Burkunk.

 

Bekijk hier het hele artikel

Interieurreportage 'Van antiekschuur tot moderne woonboerderij' - Landleven

In het aprilnummer van Landleven verscheen een binnenkijkreportage van een moderne woonboerderij in Ekehaar. De familie Veen verhuisde vanuit het Gooi naar het rustige Drenthe en verbouwde deze oude antiekschuur tot een prachtige boerderij. Productie, styling en het interview door Buro Binnenhuis, fotografie door Hans Mossel

Bekijk hier de hele interieurreportage

Interieurreportage 'Vindingrijk' - VT Wonen

In de VT Wonen van maart 2013 verscheen een Buro Binnenhuis-reportage van maar liefst twaalf pagina's in het kader van 'Hollandse Huizen'. Productie, styling en het interview door Buro Binnenhuis, fotografie door Hans Mossel. De lezer kijkt binnen bij Markwin, Marieke en Jippe, aan de Parkweg in Groningen. Het stel hanteert wat betreft hun huis een sterk motto: Slim, handig én creatief zijn door het combineren van kringloopjuweeltjes en zoldervondsten met design. 

Bekijk hier het artikel

Artikel Groninger Internet Courant

In februari 2013 verscheen er een artikel in de Groninger Internet Courant  over de samenwerking tussen Buro Binnenhuis en Hans Mossel Fotografie. In het artikel vertellen beide partijen over het produceren van de gezamenlijke interieurreportages in Noord-Nederland en het succes van het aanbieden hiervan bij de landelijke woonbladen. 

Fotoreportage eigen woonhuis

In de Flair van augustus 2011 is mijn eigen huis geplaatst in de rubriek "Mijn Woonstijl". Resultaat is een 4 pagina's tellende reportage, inclusief interview. De fotografie en styling is gedaan door Jeltje Janmaat Fotografie.

Daarop volgend is onze fotoreportage verschenen in diverse woonbladen in het buitenland: In Noorwegen, Duitsland en Australië.

Bekijk hier de publicatie in Flair

Rom123
“Rom123” - Noors woonblad -
WOHNIDEE
“WOHNIDEE” - Duits woonblad -

Budgetstyling van de kersttafel - Dagblad van het Noorden

Vlak voor Kerst 2011 verscheen er een artikel over low budget styling in het Dagblad van het Noorden. Buro Binnenhuis verzorgde de styling van een kersttafel met spullen die ter plekke uit de kringloopwinkel Mamamini geplukt moesten worden. En zo zie je maar: met weinig geld en veel creativiteit kom je een heel eind. Kerstbestendig voor een prikkie dus.

Bekijk hier het artikel

Warm welkom in een knusse hal - Wonen & Co Dagblad van het Noorden

In opdracht van Dagblad van het Noorden heb ik een lezer geholpen met het aankleden van een prachtige ruime hal die maar niet wilde transformeren tot een warme entree.
 

Bekijk hier het artikel

Styling van een kinderkamer - Wonen & Co Dagblad vh Noorden

Wonen&Co presenteerde in 2011 elke 4 weken een andere stylist. ' Een creatieve duizendpoot die spannende, trendy en verrassende oplossingen heeft voor elk interieurprobleem waar een lezer maar mee kan worstelen.' In de aanloop hier naartoe werd ik alvast gevraagd om een ontwerp te maken voor een meisjeskamer. De vraag was om van niets iets te maken, met weinig budget.  

Bekijk hier het artikel